top of page

BEHÖVER DU PERUK ELLER HÅRERSÄTTNING — JAG HJÄLPER DIG!

Hur olika människor väljer att hantera sitt håravfall är individuellt och i slutändan en smaksak. Vissa väljer att lämna huvudet bart medan andra föredrar att använda turban och sjal eller peruk. Oavsett vad du själv väljer, är det viktigaste att det känns bra och bekvämt för dig. Jag arbetar med både dam- och herrperuker och olika typer av hårersättning.

Användandet av peruk är mer vanligt förekommande än många tror och kan vara en bra lösning om man drabbats av håravfall av ärftlig orsak, alopeci, vid medicinsk behandling eller till de som inte önskar påvisa cytostatikabehandlingens eventuella biverkning i form av håravfall.

En peruk används främst när man drabbats av totalt håravfall. Men kan också användas vid en sk “dålig hårdag” eller när man tillfälligt har behov av en ny frisyr. Fördelen med en peruk är att du, om du vill och när du vill, kan bära peruk eller byta frisyr som du önskar. Vi har peruker både för kvinnor, män och barn/yngre.

Jag jobbar även med måttanpassade peruker som då tillverkas helt efter din egen huvudform. Detta rekommenderas om du kommer använda din peruk under en längre tid, till exempel vid alopeci.

Även ögonfransar och bryn faller av och jag har fantastiska produkter från Christian Faye, både lösögonfransar av hög kvalitét samt smink och olika mallar för att få brynen att se naturliga ut med rätt nyans för din hår- och hudtyp. Jag hjälper dig med sminktips!

Jag jobbar även med VOUX hårfiber som är perfekt att applicera på tunnare partier av håret för att fylla ut på ett naturligt sätt. Läs mer om VOUX här!

SÅ HÄR GÅR DET TILL

BOKA TID

Om du vet att du kommer tappa ditt hår av medicinska skäl rekommenderar ​jag att du besöker mig innan allt hår har fallit av, alternativt att du tar med dig ett nytaget foto av dig. På så vis kan både du som kund och jag som leverantör lättare finna den peruk som passar dig, både med frisyr och hårfärg.

Har du svårt att komma till salongen? Jag gör även hembesök inom Skaraborg. ​Har du möjlighet att få bidrag från landstinget?​ Kontakta din behandlande läkare för mer information. Har du redan en rekvisition – ta med den på ditt första besök till salongen.

UTPROVNING

Välj mellan över 130 olika perukmodeller, i en mängd olika hårfärger. Jag behöver göra en beställning och det tar vanligtvis mellan någon dag upp till två veckor innan peruken levereras. Handlar det om en måttbeställd peruk kan det i vissa fall ta ännu längre tid, eftersom peruken specialtillverkas efter dina önskemål. Jag har ett speciellt mysigt rum, där vi i lugn och ro kan hålla till.

ÅTERBESÖK

Vi bokar ett återbesök och vid detta tillfälle justeras och klipps peruken in, så att du känner att den passar perfekt. Jag ger även information om stylingtips och skötselråd.​​ Jag ger dig gärna tips och råd om make up, ögonbryn och ögonfransar.

VAD KOSTAR DET?

Varje enskilt landsting ha olika bidragsregler gällande peruker. Gemensamt är dock följande: Patienten erhåller en rekvisition om den behandlande läkaren bedömmer att behov av peruk finns. Vad en peruk kostar beror på vilken modell du väljer. Priset påverkas t.ex. om du köper en standardmodell eller en måttbeställd peruk, vilken hårkvalitet du väljer (syntet, äkta hår m.m.) och till vilken grad den behöver anpassas till dig. För att ta reda på vilken typ av peruk som passar dig, så kontakta gärna mig för mer information.​ ​​​

TÄNK PÅ DETTA

1. Val av frisyr.​​
Vilken frisyr du ska ha bestämmer du naturligtvis själv i samråd med mig. Det finns en mängd olika frisyrer, hårlängder och hårfärger att välja mellan. Tillsammans tar vi fram en peruk som passar dig . I mitt sortiment hittar du över 130 olika perukmodeller​. Fördelen med peruk är att om och när du vill, kan byta utseende och frisyr, som du önskar. Med denna möjlighet behöver inte håravfallet bli ett problem, utan faktiskt en spännande förvandling.

2. Fiber eller äkta hår? ​
Det vanligaste materialet i våra peruker är syntetfiber. Syntetfibret är oslagbart om man vill göra det enkelt för sig. Dagens syntetfiber är naturtroget, finns i en mängd olika färgnyanser och ​är väldigt lätt att sköta. Och det bästa av allt! Syntetfibret håller frisyren tvätt efter tvätt, så det krävs minimalt med styleing. Är du tillfällig bärare, d.v.s ska du bära peruk en begränsad tid (några månader till ett år), så är en peruk i syntetfiber ett perfekt val. Ska du ha din peruk för en längre tid eller för hela livet, så är det många av mina kunder, som väljer en peruk med äkta hår, just för att peruken ska upplevas som "eget hår".​ Äkta hår är precis som ditt eget växande hår, måste tvättas stylas och formas. Förutom syntetfiber och äkta hår, finns det även andra fiber t.ex. flexi-fiber, cyberhair och v-hair som är värmetåliga. Med olika perukers unika egenskaper kan vi matcha dina behov, förutsättningar , livsstil och utefter ditt val av frisyr.

JAG JOBBAR MED PERUKER AV BÄSTA KVALITET

Jag jobbar med peruker från Carl M Lundh som erbjuder flera kollektioner med stor variation och självklart bästa kvalitet.

carlmlundh-herr-peruk-1.jpg
bottom of page